Oppskrift - Ostesmørbrød

  • 15.01.2014 kl. 15:50

Noe jeg er svak for, er ostesmørbrød. Det er så farlig godt!! Siden jeg har laget dette alt for mange ganger, tror jeg at jeg har klart å perfeksjonert de så mye som mulig. Det beste av alt? Man trenger kun disse produktene(som de aller fleste har hjemme i huset sitt fra før av):

Brødskiver // Ost // Ketchup // Piffi eller grillkrydder // Oregano

Det første jeg gjør er å legge ketchup på en brødskive. Etter det legger jeg noen skiver med ost på. Her smaker det best hvis du ikke tar for mange skiver ost, ta maks 3 skiver.

Så pøser jeg på med piffi og oregano(det beste som finnes), dette gir en utroolig god smak! Det smaker nesten som en liten pizza, hihi:-) Så setter jeg de i ovnen på 225 grader, i 10 minutter.

Her er de ferdige! Jeg elsker virkelig dette, det smaker jo helt fantastisk! Før lagde jeg det nesten hver kveld, men nå prøver jeg å kutte ned litt, haha...

Håper dere likte denne lille oppskriften til disse gode ostesmørbrødene. Om du velger å prøve de, kommer du ikke til å angre!

Husk forresten å stille meg spørsmål på spørsmålsrunden, direktelink HER.

Oppskrift - Indisk rett

  • 15.12.2013 kl. 10:02

Hei alle sammen  I dag skal jeg vise dere oppskriften på min absolutt favorittrett! Jeg absolutt eeelsker indisk mat, og dette det beste indiske jeg noen sinne har smakt♥ Jeg smakte dette første gang hos kjæresten min, og jeg bare måtte ha oppskriften. Dette er en oppskrift som passer til 5-6 porsjoner. Håper dere liker det, og jeg anbefaler ALLE som liker indisk mat å prøve dette!

Dette trenger du for å lage denne retten:


♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1 terning med kyllingbuljong ♥ 2 ss karri ♥ 2 ss chillipaste ♥ 1 glasskrukke med Mango chutney ♥


♥ 2 paprika ♥ Ris ♥ 2 små kartonger med kremfløte ♥ 5 kyllingfileer♥


Jeg syntes også det er veldig godt å ha nanbrød ved siden av! Tar bare 2 minutter i ovnen, så dette er enkelt å lage rett før servering.

Prosessen: 


Det første jeg begynner med er å salte og peppre kyllingen litt. Du trenger ikke å ta alt for mye på, for det vil være nok smak i denne retten som den er. Deretter delte jeg hver kyllingfieet opp i 4 forskjellige ca like biter. 


Når du har skåret opp alle kyllingbitene, kan du ta på komfyren og en bit med smør for å klargjøre panna til steking.


Her har jeg lagt kyllingen i panna, og brunt den svakt. Her er det viktig at du steker kyllingen godt nok, slik at den ikke blir rå noen plasser. 


Så er det tid for Mango chutneyen! Jeg personlig liker å ta ut de største bitene med mango. Dette er helt klart noe du kan skippe, men jeg tok en skål med de store bitene som jeg skulle hive, og en bolle med det jeg ville ha i retten min. (Mer enn det på bildet, her er det bare litt av det)


Så tar du å blander fløte, mango chutney, chilli pasten, hvitløk og karri i en ildfast form! I og med at det er så mange forskjellige konsistenser i denne retten, så er det viktig å blende alt sammen. Jeg bruker bare en visp og blander alt ut i formen. Bland godt!


Så tar jeg en terning med kylling buljong i en liten kjele med kokende vann, med så mye vann som det sier på pakken. Jeg hadde vel rundt 3 dl.


Så heller jeg i kyllingkraften. Du kan velge selv hvor mye du vil ha i, jeg valgte å ta alt i. Hvis du vil ha litt tykkere konsistens tar du bare litt mindre i 


Her har jeg skjært opp noen biter med paprika. Ha det i denne størrelsen du vil, men jeg syntes dette er en fin størrelse.


Her har jeg tatt i paprikaen og kyllingen.


Så tar jeg det inn i ovnen på 200 grader i 25 minutter! Mens de minuttene går pleier jeg å koke risen, rydde opp og dekke på boret.


Finito! Her har jeg da servert med ris og nanbrød. Jeg personlig elsker denne retten å kunne spist det hver eneste dag, haha! Ganske sterk saus, blandet med kylling og ris er utrolig godt! 

Hva syntes du? Liker dere oppskrift-innlegg? 

SANNE SKAR

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no